A+ A A-

Tertemiz Hava İştahınızı Açacak! Enfes Abant Yemekleri!

“Abant’ta ne yenir?”, “ne içilir?” en çok merak edilen konulardan. Listenizin en başında güzel bir otelde konaklamak, ikinci sırasında gezilecek yerler, üçüncü sırada da Abant yemekleri yer alıyor tahminimizce. O zaman sayfamızdaki önerilere göz atmanızda fayda var.

Abant Sucuk Ekmek

Karadeniz’in tertemiz havasının hakim olduğu bölgede yapacağınız tatil sırasında sizlere Abant restoranlarında sunulan harika yemekler eşlik ediyor olacak. Gün boyunca yapacağınız yürüyüşler, bisiklet gezileri, sandal sefaları sizi daha çok acıktıracak. Göl kenarındaki otellerin ve restoranların yemekleri hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek.

Abant’a gittiğinizde mis gibi orman havasının sizi normalden daha çok acıktırdığını fark edeceksiniz. Bu sebeple tatilcileri sık sık mangal yaparken görebilirsiniz. En başta Abant’la özdeşleşen ve adeta bir etkinlik, bir ritüel halini alan sucuk ekmek keyfini yaşamalısınız.

Abant’ta Ne Yenilir? Ne İçilir?

Abant yemekleri usta Bolulu aşçıların ellerinden çıktığı için hem yöresel hem de oldukça modern. Damak tadınıza uygun pek çok yemek bulacaksınız. Gün boyunca doğada yapacağınız aktivitelerin ardından sizin için özenle hazırlanmış yemekleri yiyerek mutlu olacaksınız.

Sucuk Ekmek – Abant’ta Sucuk Ekmek Yemek Başkadır

Abant ve yemek denildiğinde akla ilk gelen şey lüks restoranların mutfaklarından çıkacak pahalı yemeklerden ziyade “sucuk ekmek”tir. Öyle ki Abant’a yaptığınız yolculuk esnasında yol kenarlarında sucuk satan pek çok işletme göreceksiniz. Abant’a gelip de yenilmeden gidilmemesi gereken şey özellikle de karlı bir günde kar üstünde yapacağınız mangalda közlediğiniz sucuk ekmektir.

Alabalık Restoranları

Kendin pişir kendin ye et ve balık restoranlarında sevdiklerinizle kalabalık mangal partileri yapabilirsiniz. Ayrıca buraya özgü alabalık çiftlik restoranlarından birinde ızgarada alabalık yemeyi ihmal etmemelisiniz.

Abant Kebabı – Yöresel Bir Tat

Soğan, biber, bonfile et, mantar ve domates kavrulur. Bütün olarak kızartılmış patlıcanların için açılıp kavrulan malzemeyle doldurulur. Fırın tepsisine dizilen patlıcanların üstüne salçalı su dökülüp fırında pişirilir.

Bembeyaz Göl Üstünde Kıpkırmızı Bir Kadeh: Şarap…

Kış geldiğinde burada göreceğiniz tek şey beyazdır. Göl dahi donarak bu beyazlığa katılır. İşte yılın bu zamanlarında atların çektiği kızaklarla göl çevresini gezdikten sonra buz tutan gölün üstünde sizinle birlikte bu mutluluğu paylaşacak kişilerle kırmızı şarap keyfini yaşamanızı öneririz.

OTEL FIRSATLARI İÇİN ÜYE OL

Seo Fiyatları

ABANT TATİL YORUMLARI

Tüm otel yorum ve şikayetleri »
Abant Etkinlikler
Yasal Uyarı:
Bu site Abant'ı tanıtmak saklı kalmış tatil bölgelerimizi tanıtarak Türk turizmine katkı sağlamak amacıyla Webhome İnternet Reklam ve Bilgi Teknolojileri tarafından hazırlanmıştır. Sitede yer alan içerikler diğer kişi ve kurumlar tarafından hiçbir şekilde basılı veya elektronik ortamda izinsiz kullanılamaz ve kopyalanamaz. abantoteller.com.tr'de yer alan her türlü bilgi sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek herhangi bir mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.
Web Tasarım Web Tasarım ve Seo Destek Hizmeti - Webhome
 
Abant Palace Hotel
Büyük Abant Oteli